Geld besparen

Door de economische crisis is de kans zeer gering dat u meer op moet gaan letten bij het uitgeven van geld. Vaak bent u immers al snel meer kwijt dan u daadwerkelijk uit had willen geven. Op deze pagina vind u tips die u kunnen helpen bij het besparen op de vaste lasten.

Elektriciteit

elektrische autoEen goede manier om extra geld te besparen is direct de goede keuze te maken als het gaat om aanbieders van stroom. Stroomleveranciers beginnen langzaam maar zeker mee te denken met de consument. U kunt er voor kiezen om een nacht tarief te nemen waardoor kosten in de nacht lager liggen dan overdag. Elektriciteit vergelijken bij alle maatschappijen is ook een belangrijk onderdeel om te kunnen besparen op energie kosten.

Probeer dus bij het kiezen van een leverancier voor uw stroom welk pakket dat het beste bij u past. Bekijk op internet ook eens de websites waarop u energie aanbieders en prijzen met elkaar kunt vergelijken. Geld besparen op energie is nog nooit zo makkelijk geweest!

Naast het kiezen van een goede aanbieder kunt u natuurlijk ook stroom besparen door op de kleine dingetjes in huis letten, neem het onderstaande lijstje eens door:

  • Maak gebruik van spaarlampen
  • Zorg dat het huis goed geïsoleerd is en dat alle ramen en deuren gesloten zijn wanneer de verwarming aan staat
  • Als het buiten lekker warm is neem dan de moeite om de was een keer aan de waslijn te hangen in plaats van het in de droger te doen
  • Laat met enige regelmaat de diepvries eens ontdooien en zorg dat de sluit strippen ook nog goed hun werk doen
  • U kunt gebruik maken van licht sensoren zo gaat het licht alleen maar aan wanneer er iemand in de buurt is. U kunt uiteraard als u deze sensoren niet heeft zelf in de gaten houden of dat het licht in huis uit is wanneer iedereen weg is.
  • Let op dat laders van laptops en telefoons ook uit het stopcontact gehaald worden wanneer de apparaten afgekoppeld worden. De meeste laders blijven hun spanning behouden en blijven dus ook stroom verbruiken. (uitzonderingen daargelaten)
  • Probeer zo kort mogelijk te douchen, aangezien er in veel huishoudens door gezinsleden ruim een half uur gedoucht word. Gemiddeld word er door Nederlanders 9 a 10 minuten gedoucht, dat kan natuurlijk aanzienlijk sneller.
  • Vermijd Amerikaanse koelkasten, het is natuurlijk ideaal dat ze groot zijn en dat u er constant ijsklontjes uit kunt halen. Dat wil dus ook zeggen dat ze constant stroom verbruiken.

Als u eens een rondje maakt door het huis kunt u al snel zien welke apparaten er zorgen voor het hoge stroomverbruik.

Kleding & verzorging

zakken met klerenAls u met enige regelmaat naar de kapper gaat zult u merken dat het toch een behoorlijke kostenpost is. De meeste kappers scholen bieden ook een mogelijkheid aan voor particulieren om door een van de leerlingen behandeld te worden.

De leerlingen worden ondersteund door de leraar/lerares indien dat nodig is maar zij kunnen vaak al knippen als een afgestuurde kapster. Het voordeel hier van is dat u tegen een zachte prijs volledig knipt kunt worden!

Heeft u nog goede kleding over, of zelfs het prijskaartje er nog aan zitten? Er zijn in Nederland verschillende winkels die tweedehands kleding opkopen en dit weer verkopen. Het mooie hier van is dat u nog geld terug kunt krijgen voor kleding die u toch niet meer gebruikt!

Gratis & tweedehands artikelen

Stel u besluit om buiten een nieuwe stoep te leggen, of u moet een klein muurtje in de tuin bij metselen. Wat u kunt proberen is om eens een kijkje te nemen op marktplaats of speurders.nl, op deze websites kunnen mensen namelijk gratis adverteren.

Op deze websites staan heel vaak gratis spullen die u wellicht nog goed kunt gebruiken. Wanneer mensen een nieuwe stoep gaan leggen houden ze dus ook de oude stenen over, als deze naar de stort gebracht moeten worden zitten er kosten aan verbonden.

De mensen die deze stenen over hebben willen het vaak voor niets weg doen. In dat geval hoeft u er maar met een aanhanger heen te rijden en de stenen op te laden. Dat scheelt vaak toch behoorlijk met de aankoopprijs van nieuwe stenen.

Als voorbeeld heb ik nu stenen genoemd maar zo zijn er dus een hele boel spullen te bedenken waarmee het op deze manier kan.

Vakanties

vakantie sfeerfotoDe meeste mensen willen er in de zomervakantie toch graag een weekje of 2 weekjes tussenuit. In de meeste situaties zal het ook zo zijn dat u er even lekker tussenuit wilt. Geen werk, geen stress, gewoon even lekker niets.

Indien u het niet erg vind om te moeten werken als de meeste mensen vakantie hebben kunt u er voor kiezen om niet in het hartje van de zomer op vakantie te gaan. De prijzen voor vakanties liggen in dit seizoen het hoogste. Op tijd boeken bij uw reisaanbieder scheelt vaak ook al het nodige geld.

Een andere mogelijkheid is om via het internet de vakantie veilingen eens in de gaten te houden. Er zijn veilingen beschikbaar van camping vakanties tot luxe hotels. Het is natuurlijk ook wel eens leuk om met uw kinderen of klein kinderen wat leuks te doen dat binnen het budget valt!

Cadeaus

een tof cadeau met rode strikDe meeste mensen beginnen vaak pas met het kopen van cadeautjes tegen dat Moederdag, Sinterklaas of Kerst al bijna is begonnen. Als je een klein beetje tactisch gaat inkopen kun je op deze data toch behoorlijk wat geld besparen.

Bijvoorbeeld wanneer Kerst geweest is gaan alle artikelen die nog over zijn vaak in de uitverkoop. Indien u het geld heeft en ook kan missen kunt u alvast wat cadeautjes of geschenkjes aanschaffen voor het jaar erop.

Fiets auto gebruik

Benzine word er nu ook niet bepaald goedkoper op, binnen enkele maanden word de BTW verhoogt en word het dus steeds aantrekkelijker om de fiets eens uit de schuur te halen! Door de auto/motor enkele keren per week te laten staan kunt u toch eenvoudig enkele euro’s per maand besparen. (Alle kleine beetjes helpen!)

Tijdschriften

Bewaar de betaalde tijdschriften die wekelijks bij u op de mat van eens. Wat is er noodzakelijk en wat niet? In de meeste gevallen zijn tijdschriften de simpelste kosten om geld te besparen. De televisiegids is een van de eerste die u kunt schrappen, u kunt namelijk op internet genoeg websites vinden die een online tv gids aanbieden (gratis).

Boodschappen

Overvloedig veel boodschappen in bruine papieren zakken Wanneer u boodschappen gaat doen zijn er ook talloze mogelijkheden om te besparen op deze aankopen. Kies bijvoorbeeld niet alleen voor duurdere merken maar kijk ook een naar het huismerk van de supermarkt. Over het algemeen zullen de goedkopere merken dan ook vaak onderin de schappen liggen.

In plaats van vleeswaren te halen bij de slagerij kunt u er even goed voor kiezen om deze aankopen te doen bij de Aldi of de Lidl. Vaak staan mensen wat negatiever tegen over deze winkels maar zij leveren toch prima vleeswaren.

Ga niet winkelen op een lege maag. In de meeste gevallen eindigen er dan toch overbodige boodschappen in de winkelwagen die eigenlijk niet noodzakelijk zijn.

TV & Internet

Bij het kiezen van een internet / tv pakket krijgt u vaak de keuze tussen verschillende pakketten van de aanbieders. Voornamelijk als het gaat om internet zijn er grote prijs verschillen.

U moet zelf inschatten wat voor gebruiker dat u bent, maakt u bijvoorbeeld alleen maar gebruik van Skype, MSN en surft u op het web en speelt u af en toe een spelletje op internet? Dan kunt u het beste kiezen voor het laagste abonnement dat er beschikbaar is.

Bent u veel bezig op het internet met downloaden of bent u een fanatieke gamer? Dan kunt u het beste kiezen voor een sneller pakket.

Inmiddels maakt in Nederland meer als 73% gebruik van digitale televisie. Maar wat vaak vergeten word is dat de normale kabel televisie dan ook opgezegd kan worden om onnodige kosten te maken.

Steeds meer mensen maken dus gebruik van digitale televisie. Maar dat is niet alles, want ook steeds meer mensen combineren digitale televisie met een internetpakket en een telefoniepakket. Deze pakketten tezamen worden het alles in 1 pakket genoemd en we zien dat dit pakket in populariteit toeneemt. Dat is niet gek, want met het oog op geld besparen is het een slimme zet.

Uiteten

menukaartWilt u eens een keer lekker uiteten maar wilt u ook letten op de centjes? Via internet zijn er verschillende websites waar uit etentjes op geveild worden. U kunt met een beetje geluk tegen een zachte prijs ergens overheerlijk eten.

Bent u van plan om met meerdere personen iets te eten dan kunt u er ook voor kiezen om iedereen een gerecht te laten mee brengen. Zo worden de kosten verdeeld tussen iedereen die mee wil eten en iedereen heeft iets dat hij of zij lekker vind!